Now Reading: Funcționarii Primăriei Giroc au înștiințat Prefectura Timiș că nu mai pot (con)lucra cu agentul acoperit al DGA – Pop Ioana

Loading

Funcționarii Primăriei Giroc au înștiințat Prefectura Timiș că nu mai pot (con)lucra cu agentul acoperit al DGA – Pop Ioana

Circ maxim la Primăria Giroc, de când s-a aflat, negru pe alb, că un angajat al administrației locale, care a avut calitatea de martor cu identitate protejată și a fost ghidonat de Direcția Anticorupție Timișoara, a încercat să bage după gratii, mânat de meciuri personale, nu mai puțin de șapte colegi de serviciu, în baza unui denunț, bazat exclusiv pe bârfe și povești. La capătul anchetei penale, care a durat vreo șase luni, așa cum rezultă din Ordonanța de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, s-a constat că agentul statului român, care a primit numele conspirativ și neinspirat de Pop Ioana, a bătut câmpii cu grație divină și a formulat acuzații nefondate care, la final de procedură judiciară, au fost infirmate, în totalitate.

 

Una peste alta, toată mizeria a ieșit la suprafață la mijlocul săptămânii trecute când, conform metodologiei, la sediul Primăriei Giroc a aterizat o comunicare oficială din partea Ministerului Public care a înștiințat instituția că, la data de 28 iunie 2024, magistrații au dispus închiderea dosarului 204/302/P/2024. Nici nu mai contează că de la luarea deciziei de clasare și până la comunicarea soluției s-au scurs mai bine de trei luni de zile. Sau că, în momentul sosirii poștei, întâmplător, martorul cu identitate protejată al DGA Timiș se afla în concediu de odihnă. Ce e important de reținut e că din conținutul adresei Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara s-a aflat motivul anchetei penale și, totodată, identitatea tututor funcționarilor care au fost monitorizați, filați, interceptați și lucrați informativ-operativ, atât la locul de muncă, cât și în zona privată.

 

Și aici începe tot delirul căci, la data de 10 ianuarie 2024, printr-o serie de acte procedurale, magistrații au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de  folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Pe scurt, ar fi trebuit să vorbim despre informații certe privind iminenta trucare a unui examen public, care urma să aibă loc pe data de 18 ianuarie a.c, la sediul Primăriei Giroc, în beneficiul Mirelei Dragoș, secretara (vice)primarului Dan Vîrtosu și apropiată a fostului arhitect-șef Florin Roman. Doar că, așa cum rezultă din documente oficiale, denunțul agentului Pop Ioana nu a avut nicio legătură cu palpabilul, ci cu volatilul: în mod indirect, a lăsat să se înțeleagă, ar fi afirmat, s-ar fi auzit, e de părere că, martora apreciază că etc. În rest, nicio altă certitudine, doar chestiuni legate de suspiciuni (ne)rezonabile.

 

Așa se face că, în baza unor bârfe, care au fost puse pe hârtie cu antet, statul a inițiat o anchetă penală și a băgat în malaxor mai mulți angajați ai Primăriei Giroc. În primul rând, pe Mirela Dragoș ca, ulterior, să-i introducă în schemă pe toți membri comisei de examinare, pe care i-au filat și ascultat timp de 30 de zile, atât înainte, cât și după data concursului public din 18 ianuarie 2024: Ana Maria Rotariu, Manuela Bîlc, Cristina Pârvulescu și Mirela Ursu. Ideea e că, în cele din urmă, după luni de anchetă și consum de resurse, au existat câteva concluzii mari și late. Cea mai importantă – în urma măsurilor de supraveghere tehnică, nu au rezultat probe care să confirme comiterea faprelor sesizate, rezultând că numitei Mirela Dragoș nu i-au fost puse la dispoziție subiectele testării (sublinierea aparține Parchetului!). Și, în cele din urmă, că probele administrate au infirmat existența vreunei fapte penale (îngroșarea aparține tot Parchetului!).

 

 

Pop… de la popă

Pentru cine are ochi să vadă, este cât se poate de limpede că, din comunicarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, mai rezultă un aspect extrem de important. Anume că, dincolo de cele 5 angajate ale administrației locale, care au fost monitorizate și interceptate în toată perioada 11 ianuarie – 9 februarie 2024, prin ricoșeu, țintele au fost, de fapt, (vice)primarul Dan Vîrtosu și Florin Roman. Cum asupra celor doi nu au existat informații palpabile din partea agentului DGA Timiș – Pop Ioana, anchetatorii au jucat-o cu manta, ca la biliard, și au acoperit-o din pix, cu alte bârfe, de data aceasta de genul – ”Mirela Dragoș este concubina lui Florin Roman care, zilnic, e în secretariat” și ”starea de fapt cu privire la concurs este cel puțin bănuită de actualul viceprimar Dan Vîrtosu”. Așa se face că, în același interval de 30 de zile, au monitorizat traficul de date și voce din camerele 7 și 8 din sediul administrației locale. Adică, în secretariatul și biroul primarului!

 

Doar că, și aici, rezultatul a fost egal cu zero, exact ca și-n cazul celorlalte angajate, filate și înregistrate în baza denunțului pompieristic, semnat agentul 007 din Primăria Giroc! Practic, de aici s-a născut și revolta funcționarilor din unitatea publică de la marginea Timișoarei care, în cadrul unui demers unic în istoria postdecembristă, au înștiințat Prefectura Timiș și conducerea administrației locale că nu mai doresc, ca pe viitor, să aibă nicio legătură de serviciu sau colaborare cu martorul cu identitate protejată Pop Ioana. Și, mai mult decât orice, în corespondențele oficiale cu circuit deschis, semnatarele epistolei –  Ana Maria Rotariu, Manuela Bîlc, Mirela Dragoș, Cristina Pârvulescu și Mirela Ursu – au nominalizat-o și deconspirat-o pe martora de serviciu a DGA Timiș ca fiind secretara Primăriei Giroc, Carmina Mateia, soția fostului preot (popă) din comună.

 

Nu e nimic complicat în logica în care funcționarii administrației locale au ajuns la concluzia că agentul Pop Ioana este una și aceeași persoană cu Carmina Mateia: ”Având în vedere evenimentele petrecute în ianuarie 2024, la care doamna a participat în mod direct, prin permiterea accesului în instituție a unor persoane necunoscute, în vederea amplasării de echipamente pentru monitorizarea unui concurs, este evident că martora protejată Pop Ioana, care a depus plângere penală, este doamna Mateia Carmina”. În același context al petițiilor, angajatele Primăriei Giroc au mai punctat un lucru. Și anume că, pe viitor, colaborarea lor cu secretarul unității de la marginea Timișoarei devine o misiune imposibilă, în contextul în care viața lor privată a fost călcată în picioare, timp de 30 de zile, din motive evidente de răzbunare, meciuri personale și jocuri politice.

 

Fără doar și poate, demascarea martorului cu identitate protejată Pop Ioana nu are nicio legătură cu articolul 274 din Codul de Procedură Penală – capitolul Infracțiuni contra înfăptuirii Justiției, care face referire la răzbunări împotriva persoanelor care au ajutat organele în drept ale statului român. Nu de alta dar, în cazul agentului 007 din cadrul Primăriei Giroc, nu e vorba despre nicio dușmănie sau vreo poliță, ci pur și simplu despre convivialitate și raporturi de lucru. Și, mai mult decât orice, în ecuația penală, nu au fost niciodată aduse probe, ci doar bârfe și povești de alcov.

 

Și, ca meniul să fie complet, înainte cu fix o săptămână de comunicarea Ordonanței de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au mai existat plângeri scrise la adresa secretarului instituției, care a fost acuzat de un comportament deviant și de un limbaj hărțuitor la locul de muncă: te crezi superior, dar nu te duce capul, nici cât un debutant; eu nu am venit de la Trio (n.n – sală de evenimente) la Primărie; sunt cu 100% mai deșteaptă decât tine; esti zero barat; mulțimea vidă etc. La care se adaugă și o serie întreagă de exemple că doamna Carmina Mateia, soție de preot ortodox, împrăștie bârfe și inventează amantlâcuri între colegii de serviciu! 

Probabil, c-așa vrea Bunul Dumnezeu!?

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Funcționarii Primăriei Giroc au înștiințat Prefectura Timiș că nu mai pot (con)lucra cu agentul acoperit al DGA – Pop Ioana