Unul dintre cei mai buni ofițeri de poliție din cadrul IPJ Timiș, comisarul-șef Ovidiu Răchită, a câștigat procesul pe care l-a intentat angajatorului său. În urmă cu aproape doi ani, polițistul, care la vremea respectivă era șef de birou în cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, a fost sancționat disciplinar de către conducerea IPJ Timiș, amânat de la promovare timp de un an și retrogradat într-o funcție inferioară, fiind transferat pe palierul care se ocupă de hoții din buzunare.
După un lung șir de procese, ieri, instanța de judecată a constatat că sancțiunea disciplinară, aplicată comisarului-șef Ovidiu Răchită, a fost nelegală. Curtea de Apel Timișoara a decis anularea măsurilor dispuse împotriva polițistului și obligarea IPJ Timiș la plata integrală a drepturilor salariale pierdute și la repunerea sa pe funcția de șef birou, de îndată. Hotărârea este definitivă.
De precizat că sancționarea disciplinară a comisarului-șef Ovidiu Răchită de către conducerea IPJ Timiș a venit pe repede înainte, polițistul fiind cel care, la vremea respectivă, a coordonat anchetele și valul de plângeri împotriva mafiei imobiliare din comuna Giroc. Mai mult decât atât, comisarul Răchită a fost schimbat din funcție în preziua descinderilor și perchezițiilor de la Primăria Giroc, anchetă penală în care era vizată fosta arhitectă-șefă Cristina Babescu. De atunci și până azi, chiar dacă dosarul e încă deschis, nu s-a mai lucrat absolut nimic.
Apropo de mafia imobiliară de la Giroc, tot săptămâna trecută, pe 27 iunie a.c, într-un dosar instrumentat de DNA Timișoara, pe fond, instanța de judecată a decis condamnarea celor mai importanți pioni și combinatori imobiliari din localitatea de la marginea Timișoarei pentru dare de mită – iordanianul Mueen Al Shawish și Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), ultimul cumnat al primarului de Giroc, liberalul Dan Vîrtosu. Conform sentinței, Al Shawish, care e fugit din România de vreo doi ani, a primit 3 ani și 6 luni ani cu executare și o perioada de probațiune de 5 ani.
De cealaltă parte, asociatul său, Ionel Dan Pascu, s-a ales cu o condamnare de 2 ani și 6 luni sub o supraveghere de 3 ani. Pe durata termenului de supraveghere, cumnatul primarului de Giroc trebuie să se prezinte periodic la Serviciului de Probaţiune Timişoara, să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, fie în beneficiul Agenției Județene pentru Plăți Inspecție Socială Timiș ori în folosul Comisariatului Județean Timiș – Garda Națională de Mediu.
What do you think?
Show comments / Leave a comment