Gustul, atât de subiectiv și totuși atât de important, este cel care ne ghidează în tot ceea ce facem! Suntem la început de drum, ne-am deschis oficial porțile în 9 septembrie 2024, dar oferim tot ce-i mai bun celor care ne trec pragul și vrem ca oaspeții noștri să se transforme în de-ai casei. Sentimentul de acasă, al supei de duminică, al prânzurilor tihnite cu toți membri familiei, e ceva ce ne dorim să transpunem în mâncărurile noastre. Alții îi spun comfort food, nouă de place să-i zicem mâncare de suflet, acea mâncare care ne amintește de perioadele fără de griji, cu bunătăți aburinde făcute de mame sau bunici și așezate-n fețele noastre cu un imperativ ce tacit transmitea că farfuriile e musai să fie ridicate goale, eventual curățate cu o felie de pâine proaspătă.
Restaurantul Bun a luat naștere din dorința de a ne pune amprenta asupra diferitelor preparate – unele autohtone, altele adoptate, dar toate supuse filtrului personal. Mâncarea are un rol precis în identitatea popoarelor, iar noi am încercat să împletim gusturile locale cu cele de peste granițe. Asta pentru că, așa cum spune și mottoul nostru, gătim din dragoste de bun, de-acasă și de dor de ducă. Aducem arome felurite ca să-i transpunem pe degustători în țările la care tânjesc.
Suntem tineri, n-avem încă statutul apoteozat al femeilor din familiile noastre și mai trebuie să ne inițiem puțin în misticismul ingredientelor secrete. Însă punem dragoste în tot ce facem și credem că e un pas decisiv în ecuația bucatelor cu bun gust.
Restaurantul Bun e mai mult decât un spațiu oarecare, e o împletire a pasiunii și a dedicării. David și Ionuț sunt bucătarii care cu sudoare au conceput meniul și cu străduință continuă încearcă (și reușesc) să confere savoare oricărui fel de mâncare pe care-l găsești în meniu. Când se face popas la pagina cu pizza se intră pe teritoriul lui Andrei, cel care stăpânește destoinic gradele cuptorului și nu numai. Maria și Andreea sunt chipurile senine ce te întâmpină de la primul pas făcut în restaurant. Adonis și Beni sunt îmblânzitorii de pahare – un pic din una, puțin din alta și băutura-i gata.

What do you think?
Show comments / Leave a comment