Now Reading: OZN-uri fiscale! Pastorul Adrian Cionca de la PSD Timiș a fost dibuit cu venituri suplimentare din surse neidentificate, în valoare de peste 2,5 milioane lei

Loading

OZN-uri fiscale! Pastorul Adrian Cionca de la PSD Timiș a fost dibuit cu venituri suplimentare din surse neidentificate, în valoare de peste 2,5 milioane lei

Ca să nu râdă toți pesediștii, la unison, și nici să-l ia de fraier pe prim-vicepreședintele PSD Timiș, încă din capul locului, se impune mențiunea că cei peste 500.000 euro, care i-au picat din cer credinciosului Adrian Cionca, au fost identificați, în perioada unei analize de specialitate, ca urmare a unei introspecții doar pe persoană fizică autorizată. Nu pe cele peste 40 de enități comerciale care, cel puțin până la un moment dat, au gravitat în grupul RPC, sub bagheta magică a pastorului social-democrat! Acolo, e cu totul o altă poveste, mult mai interesantă, așa cum vă veți convinge, în curând. Până la jongleriile pe persoană juridică, combinate cu dezvoltările imobiliare și antrepreniratele în interesul ANAF Timiș, azi, continuăm cu concluziile raportului de analiză-sinteză, strict pe CNP-ul dezvoltatorului imobiliar din parohia premierului Marcel Ciolacu.

 

Așadar, așa cum rezultă din analiza financiar-bancară pe persoana fizică Adrian Cionca, confirmată ad-literam și de un raport de inspecție fiscală, în perioada 2016-2019, pastorul social-democrat a rulat banii dintr-o parte în alta, mai ceva ca BNR-ul lui Mugur Isărescu. Fără să ridice niciun fel de întrebări sau să trezească suspiciuni, în special din partea celor de la ANAF Timiș. Așa se face că, într-un interval de 4 ani, prim-vicepreședintele PSD Timiș a pompat în SC IMAC Dezvoltare SRL circa 1,5 milioane RON cash și puțin peste 8 milioane RON prin transferuri bancare. Dividende a scos doar 300.000 RON și asta doar la nivelul anului 2017! În rest, în toată această vreme, dezvoltatorul imobiliar și-a mai recuperat din creditările de firmă, undeva în jurul sumei de 7,2 milioane RON.

 

La fel a procedat pesedistul Cionca și cu SC New RPC SRL, societate pe care a dus-o, în trashumanță, dincolo de Carpați, exact când o o parte din Fisc-ul bănățean a dorit să facă lumină în grupul de firme, înainte unei rambursări de TVA: creditare în numerar – peste 7,5 milioane RON și infuzie de capital prin transfer bancar – aproape 22,5 milioane RON. De aici, prin rambursare, și-a recuperat peste 15,7 milioane RON și, prin dividende, puțin peste 7,2 milioane RON. Pe de altă parte, într-o altă societate în care este acționar, SC Real Partner SRL, pastorul Adrian Cionca a băgat circa 1 milion de lei prin transferuri bancare succesive.

 

În același interval 2016-2019, social-democrat a făcut o infuzie majoră de capital și în SC Store Next Image SRL, intrată de curând în patrimoniul familiei ministrului transporturilor Sorin Grindeanu: 85.000 RON – cash, circa 1,4 milioane RON prin transferuri bancare și un retur de peste 1 milion RON. Bani s-au băgat și în SC New RPC 321 SRL, la nivel de 450.000 sub formă de lichidități, 13 milioane lei prin bancă și vreo 15 milioane RON, în regim de restituiri creditări. Cam astea ar fi cele mai importante sume cu care a jonglat, la nivel de entități juridice, prim-vicepreședintele PSD Timiș, în patru ani de zile. Per total, în mare, circa 10 milioane de lei în lichidități și circa 45.000.000 RON, infuzie prin transferuri bancare.

Cifre magice

Acum, în ce privește proveniența lichidităților, care au circulat prin bunzunarele pastorului Adrian Cionca, așa cum rezultă din documente, fluxul de numerar la purtător provine din zone diferite. În declarația de patrimoniu pe persoană fizică, la 1 ianuarie 2016, social-democratul a declarat că avea în posesie, ca PFA, puțin peste 1 milion euro și circa 800.000 RON. În mare, 100.000 euro de la socrii, 250.000 euro dar de nuntă, circa 175.000 de la botezul fetiței și vreo 500.000 euro, împrumut de la un unchi și părinți. Diferența, după cum a scris în note explicative social-democratul, provine din două vânzări de imobile, tranzacții în care a avut calitatea de mandatar, iar banii i-au rămas cu titlu de împrumut, urmând să-i restituie… după posibilități. Plus, dintr-un contract de împrumut din 27 martie 2015, în valoare de 100.000 euro, încheiat cu Iosif Bordea, rătăcit și regăsit în timpul verificărilor, care a picat la fix… ”în susținerea soldului meu inițial de cash”.

 

Evident, pe orizontală și pe competențe, instituțiile statului i-au verificat, rând pe rând, pe toți creditorii pastorului Adrian Cionca. În special pe cei care au semnat contracte de împrumut cu prim-vicepreședintele PSD Timiș, sub semnătură privată, pentru sume mari de bani, până la nivelul lui 2016. Și toți, fără nicio excepție, au putut justifica proveniența sumelor care, acum mai bine de 7 ani, ai intrat în posesia pesedistului – peste 1,2 milioane euro ! ”Contractele de împrumut sunt cât se poate de reale. Nu e nimic fictiv. Nu au fost făcute ca să-mi scad baza de impozitare și nici ca să săvârșesc vreo infracțiune. Sunt bani pe care i-am folosit, pur și simplu, în creditarea firmelor mele, aflate în plină expansiune imobiliară”, a declarat Adrian Cionca.

 

Totuși, așa cum rezultă din probe certe, singurul care nu a putut să-și justifice participațiunea la soldul de peste un milion de euro, la nivelul lunii ianuarie 2016, a fost viceliderul social-democraților bănățeni. Mai exact, vorbim despre o sumă de 422.000 euro, bani care, conform declarațiilor pastorului Cionca, ar fi provenit dintr-o nuntă (250.000) și un botez (172.000). Și, în aceeași situație, mai e o sumă de încă 100.000 euro, declarată ca fiind obținută dintr-un alt botez. Cert e un lucru – cum nu a putut prezenta niciun mijloc de probă privind evenimentele de familie (contract sală evenimente, factură cheltuieli etc) și obținerea de numerar, în afară de certificatele de căsătorie și nașteri, statul nu a luat în considerare suma de 422.000 euro și, ulterior, nici pe cea de 100.000 euro, pusă pe seama celui de-al doilea botez.

 

În fine, după analize încrucișate, concluziile organelor statului, în ce privește activitatea fiscală a PFA Arian Cionca, în perioada 2016-2019, a fost următoarea: chiar dacă persoana fizică verificată a declarat în susținerea soldului inițial de numerar suma de 1.054.000 euro și 802.300 RON, bani obținuti din împrumuturi și evenimente private, s-a concluzionat că, în fapt, soldul inițial a fost de 3.682.770 RON, față de cel declarat, în valoare de 6.815.827 RON. Altfel spus, conform înscrisurilor oficiale, concluzii care au ajuns la beneficiari, vorbim despre o diferență de 3,2 milioane de lei, la start, la nivelul anului 2016.

OZN-uri fiscale

Și asta nu e tot! Căci, așa cum rezultă din analiza interinstituțională, în intervalul celor 4 ani fiscali, pastorul Adroan Cionca a mai dat un autogol. Nu la nivelul anilor 2016, 2017 sau 2018, perioade în care a reușit să se închidă pe zero, fără probleme, chiar dacă a abuzat de contracte de împrumut pe persoană fizică, din toate zările: de la medici, avocați, inspectori fiscali, rude, oameni de afaceri, prieteni etc. În schimb, pe anul 2019, probele arată că, la o verificare mai atentă, au fost identificate venituri suplimentare cu… sursă neidentificată, în valoare totală de 2.650.560 RON. Mai exact, raportul de analiză-sinteză arată că, deși la nivelul lui 2019, ca persoană fizică, pastorul Adrian Cionca a utilizat fonduri în sumă de 32.170.525 RON, statul a indetificat intrări de bani, doar până la concurența sumei de 29.519.965 RON.


Ca, în final, după calcule, în 9 mai 2023, statul român să-l oblige pe prim-vicepreședintele PSD Timiș la plata sumei de 442.650 RON, impozit pe venit. Aferent debitului, au fost calculate și obligații fiscale accesorii, în cuantum de 169.503 RON, respectiv dobânzi în sumă de 113.002 RON și penalități de întârziere, în valoare de 56.501 RON.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    OZN-uri fiscale! Pastorul Adrian Cionca de la PSD Timiș a fost dibuit cu venituri suplimentare din surse neidentificate, în valoare de peste 2,5 milioane lei